gelukkige bejaarden duimen omhoog

Reden nr. 1: Omdat het een hoger rendement behaalt dan iedere andere belegging in de wereld

Het eerste rendement is huurinkomsten en het tweede is een aantrekkelijke meerwaarde van jouw pand. Het geeft een constante inkomstenstroom welke gebruikt kan worden om de hypotheek terug te betalen maar ook om nieuwe investeringen aan te gaan.

Reden nr. 2: Omdat het een perfect wapen is tegen inflatie

Inflatie is de grootste vijand van je spaargeld. Omdat huurprijzen worden geïndexeerd is het verstandig om je geld te beleggen in vastgoed. Want het is algemeen geweten dat beleggen in vastgoed een uitstekende bescherming biedt tegen inflatie.

Reden nr. 3: Omdat je zorgt voor spreiding van je vermogen

Als je geld belegt in aandelen en goud heb je helemaal geen controle over je bezit en het produceert geen kasinkomsten. Je vermogen spreiden in vastgoed is het beste middel tegen de wispelturigheid van de beurs.

foto gelukkige ondernemersReden nr. 4: Omdat je kan werken met de hefboom techniek

Het is verstandig om voor je belegging in vastgoed een lening af te sluiten. Je haalt een hoger rendement dan wanneer jij je pand zelf financiert. Lenen is vandaag de dag, anno 2019, nog nooit zo goedkoop geweest.

Reden nr. 5: Omdat je constant een extra passieve huurinkomsten- stroom verdient naast je bestaande inkomen

Als je op de juiste manier panden koopt krijgt je elk maand positieve cashflow, dat wil zeggen dat je winst maakt op de verhuur van je pand.

Reden nr. 6: Omdat er een gunstig belastingsregime geldt voor ontvangen huurinkomsten.

Belasting op huurinkomsten voor privé verhuur

Als je een woning verhuurt aan iemand die er zijn of haar hoofdverblijfplaats van maakt, word je niet belast op basis van de huurprijs, maar wel op basis van het geïndexeerde kadastrale inkomen van het verhuurde pand. Bovendien wordt het kadastrale inkomen vermeerderd met veertig procent.

Een verhuurder (eigenaar) kan de lening en investeringen aftrekken van de ontvangen huurgelden.

“Real estate cannot be lost or stolen, nor can it be carried away. Purcheased with common sense, paid for in full, and managed with reasonable care, it is about the safest investment in the world.”

Franklin D. Roosevelt